MND Gıda markasının 30 yıllık üretim serüveni iki kuşak ön- cesine dayanıyor. Dedem, Kayseri’de geleneksel reçel, köy peyniri ve tereyağı gibi doğal ürünler satardı. Ailemizde, dedemin mesleğine ilgi duyan ve bu mesleği tercih eden sadece ben oldum.
Gıda sektörünü tercih etmemde dedemin büyük bir etkisi olsa da, esas sebep, gıdanın usulüne uygun üretilme zorunluluğuna duyduğum inançtır. Kendimi bu işi hakkıyla yapabilecek yeterlilikte gördüm ve çocuklarıma, hatta onların çocuklarına kalacak kadar uzun soluklu bir marka yaratmak için, sürekliliğe ve gelişime açık olan gıda sektörüne girmeye karar verdim. Şimdi geriye dönüp baktığımda doğru bir karar verdiğimi görebiliyorum.
Geleneksel birkaç çeşit kahvaltılık ürünle yola çıkıp, bugün 350 çeşit ürünün üretildiği, yüzlerce kişinin “emeğini ekmeğe dönüştürdüğü” bir işletmeyi konuşmak beni gerçekten onurlandırsa da, tüm bunlar bana iki şeyi bir daha gözden geçirmem gerektiğini hatırlatıyor:
“Ne çok şey başardık ve başarılmayı bekleyen daha ne çok şey var…” Ülkemize, büyümeye ve değerlerimizi canlı tutarak sürekli yenilenmeye duyduğumuz inançla hep daha iyiye doğru yol almayı başardık. Çağı takip ederken geleneksel değerlerimizi geride bırakmadık.
“İnsana ve işimize duyduğumuz saygı, bizi saygı duyulan bir marka yaptı.”
Biz, sağlıklı yarınlara ulaşmanın çocuklarımızın sağlıklı beslenmesine bağlı olduğunu düşünüyoruz. Kahvaltının, ana öğünler arasında en önemlisi olduğunu tekrar hatırlarsak, bir hayli önem taşıyan bir iş yaptığımız yine ortaya çıkacaktır. MND Gıda, tüm bunların önemini bilerek ilerliyor, büyüyor ve büyüdükçe de bu ülkeye nasıl daha fazla hizmet edebileceğini düşünüyor.
“Ülkeye hizmet etmenin her şeyin üstünde olduğunu düşünen başka değerli işletmelerin olduğunu biliyoruz ve bu düşüncede yalnız olmadığımız için mutluyuz…”
Mehmet Şeherli
Yönetim Kurulu Başkanı